Számítástechnika

Számítástechnika mindenkinek

MENÜ

2007-ban megkaptam a saját gépemet, amit másfél évig úgy használtam, ahogy volt, de eljött az ideje a kórszerüsítésnek.

 

2008 nyarán mikor megkaptam a Kingmax 2X 1Gb-os RAM-okat

Ezzel az egy kiegészítővel nem volt semmiféle problémám

 

2008 karácsonyán megkaptam a Maxtor 500 Gb külső HDD-met, de már is vissza kellett vinnem, mert nem ismert föl csak 15 Gb-ot. Garanciára adtak egy másikat, de az sem volt jó, úgyhogy ezt is visszavittük, de helyette egy Fujitsu Siemens 640 Gb-os HDD-t vettünk, ami hála isten már működött rendesen.

2009 tavaszán a névnapomra végre megkaptam az Nvidia Geforce 9600 Gt-t nagyon örültem egészen addig amig rá nam néztem a dobozára, amire az volt ráírva, hogy minimum 400-as táp kell neki hisz tudtam, hogy a gépben 350-es van így vettünk egy tápegységet is 500-ast, szépen összeraktuk, majd a videókártyát is összepasszintottuk. Kapcsoljuk be a gépet semmi. Másnap elvittük a Pc boltba, ott pedig csináltak rajta annyit, hogy a gyártó által mellékelt vezetéket bedugták a helyére és kész, működött onnantól kezdve.

 

2009 Nyarán a nyári szünetben a kissé öregecske CPU hűtőmet kicseréltük. Nyáron megkaptam a Cooler Master Z600-as hűtőmet, amit már be is szereltünk a gépbe az nap, amikor megkaptam. A haverommal levettük a régi hűtőt majd belepróbáltuk a bordát éppen belefért 1 cm és nem fér el. Levettük a másik oldalról a hátlapot, hogy lássuk mi a teendő ahol mi a lap hátulját kerestük ott csak fém volt. Így hát kiszedtük előbb a videókártyát majd az alaplapot de nam húztuk ki a vezetékeket, amik az alaplapra csatlakoztak, hanem kifordítottuk egy picit, a lapot és én hozzászorítottam a talpát, addig a másik feléről a haverom ada szorította a bordát és odacsavaroztuk felváltva a hűtőt. Szóval csak feltettük, de! Másnap reggel kapcsoljuk be a gépet jó semmi probléma, de mikor a Grid nevű játékot indítottuk el, akkor úgy akadt, mint még soha. Na, hétvégén vittük a PC boltba a gépet ahol ott kellett hagyni és du. kellett érte visszamenni. Ott rátették normálisan. Hazavittük kíváncsi voltam rá, hogy mit tettek bele hát beletettek egy nagy ventillátort és kiderült, hogy a processzornak nagyobb a hőleadása mint, amit elbír a borda.

 

Hogy mi a tanulság? Egy előre összeállított számítogépet soha ne vegyél, hanem gyűjtsd össze hozzá egyenként az alapanyagokat! Mert ki tudja, hogy mit tettek bele.

Szavazás

Vajon jobb lesz a Windows 7 mint elődei?
Nem, semmiképp
Igen, minden bizonnyal
Asztali nézet