Számítástechnika

Számítástechnika mindenkinek

MENÜ

Cooler Master Z600

Mai tesztünk nagyágyújának a Cooler Master Hyper Z600 ígérkezik, melyet gyártója paszív hűtőként hirdet. Ennek megfelelően ventilátor nem is jár hozzá, csak a hatalmas, több mint egy kilogrammos bordát kapjuk.

Rápillantva azonnal látszanak a kis légáramláshoz tervezett bordák leglényegesebb jegyei. Elsősorban hatalmas, hogy jó sok hőt elnyelő anyagot használhasson. Másodsorban lamellái ritkásak, hogy a minimális légáramlatot is hasznosítani tudják.

A vaskos fémlemezekre nem kevesebb mint oldalanként hat hőcső vezeti a meleget. Alaposan szétszórták őket, hogy minél egyenletesebben terítsék a hőt.

Tesztpéldányunk alja egészen jól ki volt suvickolva, de a közepén ott éktelenkedett egy méretes folt.

Ismét a hagyományos, sokelemes Cooler Master szerelőkészletet kaptuk. Gyengébb idegzetűeknek a több mint egy kilós hűtőhöz most adtak egy rendes hátsó keresztmerevítőt LGA775-höz is, de a vastag rögzítőcsavarokkal ez nem biztos, hogy minden alaplap hátán elfér.

Nem csak ventilátor nélkül használható a Hyper Z600. A mellékelt négy műanyag elemmel akár két 120 mm-es szélkavarót is felszerelhetünk rá. A passzív és egy ventilátoros mellett mi is kipróbáltuk ezt a felállást.

A sok csavarozástól eltekintve a Hyper Z600 felszerelésével sem volt gondunk. Mivel a hátlap felől kell rögzíteni, ventilátorait már korábban feltehetjük. Ezen a részen könnyen akadályba ütközhetünk, ugyanis a hatalmas borda miatt az első ventilátor a memóriabordák fölé nyúlik. Egy nagyobb RAM borda akár meg is hiúsíthatja a szerelést. Ugyanez vonatkozik a ház hátuljába szerelt ventilátorra. Persze, ha két 12 cm-es dolgozik a processzorhűtőn, akkor nem sok szükség van még egy hátsó szellőztetőre.

 

 

Termék megnevezése Cooler Master Hyper Z600
Felszerelhető Socket 754/939/940/AM2, LGA775
Mérete 160 x 127 x 127 mm
Anyaga alumínium réz alappal és hat hőcsővel
Tömege (ventilátorok nélkül) 1045 gramm
Gyártó weboldala www.coolermaster.com
Termék weboldala Hyper Z600
Forgalmazó

Expert Computer Kft.

Ajánlott bruttó fogyasztói ára 9700 Ft

 

 

Szavazás

Vajon jobb lesz a Windows 7 mint elődei?
Nem, semmiképp
Igen, minden bizonnyal
Asztali nézet